Waarom Psychosomatiek?

De psychosomatische oefentherapeut, heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde pijn en vermoeidheid.

De oorzaak kan van lichamelijke en/of geestelijke aard zijn. Dit zijn lichamelijke klachten die mogelijk verband houden met een verstoring in de balans tussen lichamelijke en psychische belasting, in relatie tot de omgeving.

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet zo duidelijk. De lichamelijke signalen worden vaak eerst genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Ook wordt er vaak geen medische oorzaak geconstateerd. Dat kan u een gevoel van onbegrip geven. Psychosomatische oefentherapie kan dan vaak uitkomst bieden.

CesarHorst heeft een gespecialiseerd en geregistreerd psychosomatische oefentherapeut. Zij heeft, naast de reguliere opleiding Oefentherapie, een uitgebreide post-HBO opleiding Psychosomatiek gevolgd. De psychosomatische oefentherapie is als specialisme erkend door de beroepsorganisatie (VvOCM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

E-mailen
Bellen
LinkedIn