Ervaringsverhalen

hyperventilatie
“Door een samenloop van omstandigheden was ik even helemaal uit mijn normale evenwicht. Mijn huisarts heeft mij toen doorverwezen naar de Oefentherapie in Horst. Waar ik eerst nog sceptisch was over deze doorverwijzing, had ik toch al bij  het intakegesprek het gevoel dat ik hier inderdaad op de juiste plek was. Door de vele oefeningen, handvatten en tips die ik tijdens de behandelingen kreeg kwam ik langzaam maar zeker weer tot mezelf. Bij elke sessie kreeg ik weer nieuwe oefeningen waar ik mee aan de slag kon.
We zijn nu 8 maanden verder en ik heb het gevoel dat ik het leven weer aankan. Als ik een terugval heb dan heb ik nu geleerd hoe ik dit kan opvangen. In mijn geval betekent dat het een plekje geven en proberen het een plaats te geven in plaats van er tegen te vechten.
Als ik in de toekomst in mijn omgeving iemand tegenkom die dezelfde problemen heeft als ik, dan zal ik hem zeker wijzen op de mogelijkheid van deze therapie. Het heeft mij in ieder geval ontzettend goed geholpen, waarvoor mijn hartelijke dank.”

schoolstress
“Eerst zag ik bij het leren niets meer zitten en zat ik vol met stress. Toen kwam ik hier terecht en kreeg ik tips voor stress om te zetten in ontspanning en ook voor een betere houding. Door mijn therapie heb ik veel aan de tips gehad en zo kon ik mijn stress onder controle houden. De therapie was voor mij heel goed, ik heb er veel van opgestoken en mijn zelfvertrouwen is ook gegroeid. Ik kan dingen beter relativeren en kan dus ontspannen mijn huiswerk maken.”

burn-out
“Voor de behandeling van mijn burn-out heb ik o.a. Oefentherapie voor psychosomatische klachten gevolgd. Deze combinatie van gesprekken (mijn denken) en lichaamsgerichte oefeningen (wat voel ik in mijn lijf) heeft voor mij heel goed gewerkt. In aanloop naar mijn burn-out ben ik mijn lichaam steeds verder gaan negeren, spanning of pijntjes in mijn lichaam voelde ik niet meer of negeerde ik. Uiteindelijk kon ik het natuurlijk niet meer negeren en knapte er iets, de diagnose was burn-out. De gecombineerde aandacht voor lichaam en denken tijdens mijn therapie heeft mij weer in balans gebracht. Een jaar na dato is het voelen en herkennen van spanning in mijn lichaam nog steeds een signaal voor mij dat ik tegen mijn grenzen aan zit. Dan kan ik er iets aan doen, soms simpel door met ademhalings- en ontspanningsoefeningen de spanning in mijn lichaam te laten verdwijnen of door maatregelen (prioriteiten stellen) te treffen waardoor werk- en/of sociale druk verminderen.”

E-mailen
Bellen
LinkedIn