Ervaringsverhalen

houding
“Ik ben 14 jaar oud. Ik ben te snel gegroeid en heb een verkeerde lichaamshouding aangenomen. Hierdoor kreeg ik last van mijn rug. Ik ben naar de huisarts geweest en hij wees me door naar de cesartherapie. Nu na ongeveer 3 maanden zie je een hele grote verandering, vooral in de pijn die sterk afgenomen is. Ik heb nog maar weinig last van mijn rug en mijn houding is al een heel stuk verbeterd.”

rugklachten
“Na al een wat langere tijd met klachten aan mijn rug en uitstraling in mijn linkerbeen rond gelopen te hebben, toch maar eens naar de huisarts. Mijn huisarts gaf een verwijsbrief voor cesartherapie. Ik had er wel eens van gehoord, maar ik had een bezoek aan de fysiotherapeut verwacht. Aangezien ik niet wist wat ik me voor moest stellen bij cesartherapie liet ik het de eerste sessie maar op me af komen. Door tijdens de therapie aandacht te besteden aan mijn houding en het uitvoeren van oefeningen zijn de klachten sterk verminderd. Nu is het een kwestie van de puntjes op de “i” houden, zodat ook de laatste klachten nog verdwijnen.”

hoofdpijn
“Ik kwam bij de cesartherapie op advies van de neuroloog. Al jaren had ik last van spanningshoofdpijn. Nu ik heb geleerd om te ontspannen gaat het een stuk beter. Ik merk nu wanneer ik gespannen ben. En dan kun je zelf veel doen weet ik nu.”

schouderklachten
“Na een aantal maanden met veel pijn in schouder en armen te hebben gelopen, werd ik door de huisarts doorgestuurd naar cesartherapie. Ik dacht zo van: “zo, daar is hij weer vanaf zo`n zeurpiet”. Ik had zelf zo mijn twijfels of dit wel wat voor mij zou zijn. Maar na 2 weken ging het toch echt vooruit. Terwijl ik eerst dacht met mijn werk te moeten stoppen, kon ik nu toch de hele morgen vol maken op mijn werk, als ik maar steeds mijn oefeningen tussendoor deed. Ook thuis heb ik er veel baat bij, want hoe vaak buk en draai je wel niet. Er is voor mij dus een wereld open gegaan, door goed op mijn houding te letten.”

E-mailen
Bellen
LinkedIn