Specialisaties

Deskundigheid is altijd in beweging. Wanneer men stopt met ontwikkelen, dan stopt men met kwaliteit leveren. CesarHorst staat dan ook niet stil, maar bouwt aan de toekomst en daarmee aan uw gezondheid.

We richten ons op het verbreden van deskundigheid en tegelijkertijd op verdieping van deskundigheid. Bij aanmelding in onze praktijk houden wij specifiek rekening met uw zorgvraag zodat u wordt behandeld door de therapeut die met zijn verworven kennis, deskundigheid en specialisaties het beste bij u aansluit.

In de loop der jaren zijn een breed aantal specialisaties in de praktijk verworven en biedt onze praktijk onder andere de volgende mogelijkheden: 

houding- & bewegingstherapie 
voor behandeling van:

 • aandoeningen aan het houding- & bewegingsapparaat, zoals rugklachten, nek-schouderklachten, heupklachten en hoofdpijn
 • neurologische aandoeningen, zoals Hernia, ischias, m. parkinson, CVA, whiplash en migraine
 • orthopedische aandoeningen, zoals scoliose, standsafwijkingen wervelkom/bekken/gewrichten, osteoporose en artrose
 • reumatologische aandoeningen, zoals reuma, m. Bechterew, fibromyalgie en artrose
 • chronische aandoeningen, zoals spierziektes, reuma en artrose
 • aandoeningen aan de luchtwegen, zoals COPD en astma

psychosomatische oefentherapie
Voor behandeling van spanningsgerelateerde en psychosomatische klachten met:

 • lichamelijke symptomen, zoals aanhoudende  moeheid, slaapproblemen, gespannen nek- schouder- armspieren, spanningshoofdpijn, lage rugpijn, misselijkheid, maag-darmstoornissen, verminderde weerstand, pijn / druk op de borst, hartkloppingen, benauwdheid, duizeligheid, verhoogde bloeddruk.
 • psychische symptomen, zoals niet meer tot rust komen, gejaagdheid, concentratievermindering, vergeetachtigheid,piekeren, besluiteloosheid, prikkelbaarheid, irritatie, somberheid, angst, niet meer kunnen genieten, lusteloosheid, desinteresse, onzekerheid, verminderd zelfvertrouwen, ook voor beter leren ontspannen.
 • gedragsmatige symptomen, zoals minder presteren, meer fouten maken, chaotisch gedrag, uitbarstingen van woede of huilbuien, bijna ongevallen, meer roken; overmatig alcoholgebruik; toegenomen gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen, vermijden van sociale contacten

adem- en ontspanningstherapie
Voor behandeling van spanningsgerelateerde klachten, zoals hyperventilatie, spanningshoofdpijn, stress, RSI/KANS, rugklachten, algehele  vermoeidheid, hartkloppingen, spier- en gewrichtsklachten, prikkelbaarheid, moeite met concentreren, piekeren

schroth-scoliose therapie
Voor behandeling van een scoliose, versterkte thoracale kyfose bij bijvoorbeeld M. Scheuermann.

slaapoefentherapie
Voor behandeling van slaapproblemen bij volwassen en kinderen, zoals niet in slaap vallen, niet kunnen doorslapen, vroeg wakker worden.

chronische pijn
Voor behandeling van chronische pijn, dit zijn pijnklachten die langer dan 3 maanden bestaan en al dan niet een lichamelijke oorzaak hebben.


preventief

 • gezond bewegen
  Voor gezond leren bewegen ter voorkoming van lichamelijke klachten, ter verbetering van houding &  beweging
 • gezond werken
  Voor gezond leren werken ter voorkoming van lichamelijke klachten, ter bewustwording van de invloed van ongezond werken; verbetering van de werkhouding, tips en adviezen voor efficiënt werken, tips en adviezen voor verbetering van de werkplek, voor coaching op de werkplek.
 • gezond ontspannen
  Voor gezond leren ontspannen ter verbetering van de kwaliteit van ontspanning, ter bewustwording van invloed van het gedrag op de spierspanning, voor het leren omgaan met stress.
 • gezond zwanger
  Voor gezond leren bewegen tijdens de zwangerschap en na de bevalling ter voorkoming van zwangerschapsgerelateerde klachten (inclusief tiltechnieken).